Onze consultants staan voor uw klaar

Het onderzoeken, implementeren en borgen van nieuwe expertise binnen een organisatie is een lastige klus. In een veranderende markt wil je graag bijblijven en het inhuren van een interim professional is slechts van tijdelijke aard. Een team van consultants kan ervoor zorgen dat dit gehele project uit handen genomen wordt, tijdelijk kan ondersteunen om ambities te vervullen op het gebied van leren en ontwikkelen of een nieuwe werkvorm ontwikkelen.. Zij zorgen ervoor dat onderzoek gedaan wordt naar de juiste middelen om het project te laten slagen, implementeren de nieuwe middelen in de organisatie en borgen de kennis en benodigde expertise in uw organisatie. Op die manier heeft uw organisatie een duurzame oplossing in handen. 

 

Wie zijn onze Consultants?

  • De Architects zijn onze experts in het werkveld. Vaak hebben zij een opleiding gedaan in de richting van Opleidingskunde, Onderwijskunde, Bedrijfskunde, HRM, Lerarenopleiding, Arbeids- en Organisatiepsychologie of hebben jarenlang ervaring in het werkveld van leren en ontwikkelen. Ze schrijven de scripts voor onze leermaterialen, de scripts voor de video's. .Zij denken mee met de klant en adviseren welke interventies het hoogte rendement op leveren en zijn eindverantwoordelijk voor de op te leveren opdracht.
  • Designers zijn onze creatieve collega's die de ideeen van onze Learning Consultants om in beeld. Zij maken o.a. games, e-learnings, infograpfics, micro-learnings en templates. Onze Learning Designers hebben opleidingen gevolgd in de richting van Instructional Design, UX Design of Educational Science & Technology. Leuk voor projecten op. school in de organisaties
  • Onze communicatie heroes zijn de Creators. Vertaalwerkzaamheden, template, content voor werkvormen, een LMS, een website, thema events op scholen, congressen, netwerk events en noem het maar op. Ze zijn een kei in organiseren, netwerken, verbinden en communiceren
  • Onze Innovators zijn onderwijsverbeteraars. Onderwijskundigen met een groot hart voor het onderwijs. Adviseren en beleid maken op scholen, Denken mee met onderwijsbesturen en bedenken slimme onderwijsoplossingen. In het primair onderwijs, secundair onderwijs, MBO en HBO zijn onze onderwijskundigen actief als consultant, interim directeur, interim bestuurder, projectleider of beleidsmedewerker.

Waarom  innoveren?

Leiderschap vanuit het hart is wat Talent4Careers kenmerkt. Dit leiderschap gaat over het zien van mensen in je organisatie als mens en niet als resource, dit begint bij persoonlijk leiderschap. Onze consultants snappen dit heel goed. Dit gaat terug naar het individu. Wanneer de vlek groter wordt krijg je daadkracht, want je zit met z'n alle op 1 lijn en de neuzen staan dezelfde kant op. 

 

Innovatie is mogelijk in een omgeving waar creativiteit mogelijk is, waar er ruimte en vrijheid is om te groeien. Waar de eigenheid van mensen gewaardeerd en gerespecteerd wordt.

Waar mensen hun talenten en kwaliteiten kunnen inzetten voor een gemeenschappelijk doel. Waar mensen zichzelf kunnen zijn en elkaar zien als mensen en met elkaar als mens om kunnen gaan.

 

Je ziet in organisaties een steeds grotere behoefte van mensen om invloed uit te oefenen op hun dagelijks werk, verbinding met anderen te maken. 

Onze consultants kunnen in korte tijd zorgen voor impact op een team, afdeling en organisatie door deze kernwaarden uit te dragen en te borgen.

 

Wij geloven in het principe: goed voorbeeld volgt! Je bent een leraar, een mentor, een coach, een facilitator. Een hele grote verantwoordelijkheid maar deze wordt uiteraard gezamenlijk gedragen. De consultants hebben een sterk team achter hen staan en daar plukken onze klanten de vruchten van.

Waarom investeren in leren en ontwikkelen?

Het succes van een onderneming komt voor 85 % voort uit immateriële zaken, zoals mensen. Het menselijk kapitaal van de ondernemingen is een essentieel onderdeel van je organisatie.

 

Waarom investeren in leren en ontwikkelen?

  1. Aantrekkingskracht organisatie
  2. Snelle ontwikkelingen in de markt
  3. Grotere tevredenheid medewerkers
  4. Aantrekkelijke werkcultuur
  5. Ondersteunt de plannen van de onderneming

Een aantal goede redenen om deze specialiteit in huis te halen.

 

Talent4Careers heeft ervaren consultants in huis die expert zijn in het vertalen van de behoeften van zowel de medewerkers als de organisatie.

Ook een lerende organisatie worden en het beste halen uit het team?

Neem snel contact op met Talent4Careers en wij vertellen graag meer hoe deze doelen haalbaar kunnen worden.